četvrtak, 15. septembar 2022.

Održana manifestacija „Dan tradicije” u centru Beograda

Zamenica gradonačelnika Vesna Vidović prisustvovala je danas manifestaciji DKC „Dan tradicije” u okviru Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koja je održana ispred Tržnog centra „Rajićeva”. Manifestacija je počela uz svečanu povorku učesnika obučenih u narodnu nošnju i glavni muzičko-scenski program u kome su učestvovali dečji horovi, glumci i folklorni ansambli.

Vesna Vidović je ovom prilikom izjavila da Grad Beograd kroz Dečji kulturni centar Beograd realizuje najvrednije programe za najmlađe i tako će nastaviti.

– Danas su ovde sa nama ne samo deca iz Beograda već iz cele Srbije. Beograd je uvek bio dobar domaćin i nadam se da će nas u narednim godinama na ovakvim manifestacijama biti sve više i više. Uvek ćemo podržavati ovakve inicijative gde se na delu vidi kako se neguje nacionalna pripadnost, tradicija, ljubav prema državi i svom narodu. Smatram da decu od malih nogu treba učiti da vole svoj grad,  svoju državu, da osećaju nacionalnu pripadnost i jedinstvo jednog naroda – objasnila je zamenica gradonačelnika.

Kako je naglasila, ulaganje u decu je ulaganje u budućnost.

– Kada ih naučimo da budu ponosni na svoju zastavu, na svoju himnu, da pripadaju našem srpskom narodu, lako će kada porastu brinuti i o životnoj sredini, o društvu i o ekonomiji. Onda će sa velikom ljubavlju raditi na unapređenju svoje države i želeti da ona ide stalno napred – rekla je Vesna Vidović i čestitala Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Događaju je prisustvovala v. d. sekretara za kulturu Nataša Mihailović Vacić.